Este al doilea sezon când rochiile îmi ocupă toată garderoba, și, implicit, al doilea sezon când trebuie să îmi adaptez rochiile la contexte sociale mai puțin obișnuite pentru a fi îmbrăcate. Nu e ceva neobișnuit să porți rochii, nici măcar să le porți în zile consecutive. Provocarea vine atunci când trebuie să îți asumi că, indiferent de zi, oră sau loc, nu poți renunța la ele.

E un fel de compromis, care la a doua privire începe să devină avantajos. Rochia devine o resursă principală, iar bine folosită o să-ți construiască un stil potrivit pentru multe situații, în care nu te-ai fi gândit până atunci să o pui în valoare. Trebuie doar să alegi elementele potrivite pentru a se adapta mediului în care te afli, iar mai ales, care să te ajute să-ți exprimi starea de moment.

Elementele diferă de la încălțăminte, accesorii, parfum, cosmetice sau modul în care îți aranjezi părul. Iar dacă intrăm în detalii, bineînțeles, comportamentul nonverbal cu toate gesturile și microexpresiile lui minunate. Însă aici o să dezbatem pe larg subiectul într-o altă postare.

Dintre toate, bijuteriile sunt într-o poziție fruntașă atunci când vine vorba de capacitatea lor de a înfrumuseța o ținută. Mai ales atunci când vine vorba de eleganță. Iar această concluzie e validată de colecțiile vaste pe care fie le avem, fie ne-am dori să le deținem.

Pentru mine aș alege să schimb bijuteriile periodic, fără să dețin ceea ce am purtat până atunci. Cred într-un circuit al lucrurilor, inclusiv în cazul hainelor, mai ales pentru că ar putea reduce producțiile exagerate care sunt scoase anual spre vânzare. Una dintre modalitățile care permite acest circuit este sistemul de închiriere.  A fost o surpriză plăcută să văd că și la noi se dezvoltă astfel de business-uri, așa că m-am bucurat ca acest schimb de bijuterii să îl pot face și pe parcursul celor #100derochii, în colaborare cu Vavavoom. Pe site pot fi închiriate bijuterii, cât și cumpărate. Procesul este rapid, produsele pot fi închiriate pentru 4 sau 8 zile calendaristice, iar pașii de urmat sunt foarte simpli. Ceea ce face și mai plăcută experiența de a diverisifica ținutele, fără să achiziționezi neapărat o bijuterie.

Mai jos vă las una dintre zilele mele preferate de rochii, în care m-am jucat cu diverse bijuterii. Dacă v-a cucerit stilul elegant, la fel ca în cazul meu, pe site găsiți o mulțime de accesorii care să vă inspire ținutele. Indiferent dacă preferați propria colecție sau dacă vă place să schimbați des ceea ce purtați, important este să vă simțiți bine cu voi în fiecare zi.

Foto: Silviu Pal