Mon Paris

Photo: Mon Paris 

În ultima perioadă mănânc des în oraș. Motivele nu sunt în realitate atât de fancy, ci pur și simplu sunt forțată de împrejurări. Îmi place să gătesc și mi se pare mult mai confortabil să servesc masa acasă. Ai mei îmi spuneau mereu că mâncarea e mult mai bună atunci când e preparată cu dragoste. Și, culmea, chiar era adevărat. Iar dacă este pur și simplu efectul placebo, nu mă deranjează atâta timp cât funcționează impecabil. Din păcate, nu reușesc să pun în aplicare planul de  a găti acasă decât ocazional. Însă, mă bucur să experimentez diferite preparate din meniurile restaurantelor din București pentru că sunt câteva excelente, despre care voi scrie pe blog.

Voi începe cu ultimul la care am fost și m-a surprins în mod plăcut. La Mon Paris am mai fost acum ceva săptămâni, dar nu apucasem să iau masa acolo. Am stat doar pentru câteva băuturi, fiindcă și timpul era destul de scurt. Este foarte aproape de zona Romană și de data aceasta am ajuns la cină, iar sincronizarea nici că putea fi mai potrivită. Servirea e foarte bună, mai rar am găsit oameni așa prompți și nu pot decât să mă bucur că i-am descoperit. Locul e destul de intim, pe gustul meu, iar ce mi-a plăcut este că pe terasă poți sta să fumezi.  Mâncarea este bună, iar când zic bună, puteți să mă credeți pe cuvânt.

 

Mon Paris

Spaghetti Carbonara

Una dintre cele mai frecvente alegeri din meniu este cu siguranță Spaghetti Carbonara. De câțiva ani spaghetele au devenit o obsesie culinară pe care nu intenționez să o abandonez prea curând. Tocmai de aceea, prima oară când ajung într-un restaurant nou, vreau să văd cum fac spaghetele. E primul filtru care îmi confirmă dacă merită să mă întorc pentru a comanda și altceva în locul respectiv. De filtrul acesta, Mon Paris a trecut foarte bine pentru că spaghetele au fost excelente, iar alături de un vin rose, au făcut seara perfectă.

 Photo: Mon Paris 

Mon Paris

Bruschette

Bruschettele sunt acele gustări de care eu (deși aș putea garanta că aproape toată lumea)  devin dependentă. Guști una, încă una și încă una și tot așa, până când îți dai seama că nu te mai poți opri.  Chiar și așa, nu pot să mă abțin să nu comand atunci când le văd în meniu. Așa că am încercat bruschette cu somon, roșii, avocado și prosciutto.
Cele mai delicioase au fost, bineînțeles, cu somon și roșii. Dar s-ar putea să fiu subiectivă aici.

Photo: Mon Paris 

Ciorbă de văcuță

Nu sunt un fan al ciorbei de văcuță, asta e clar. Atunci când vine vorba de ciorbe, o să aleg mereu ciorba de pui a la grec. Dar, pentru că Alex nu se poate despărți de ea, o comandă la orice oră. Acum s-a nimerit să fie ora 10:00. Da! Oamenii ăștia aveau încă în meniu la ora asta târzie, iar Alex a declarat-o delicioasă, în top 3 pe care le-a încercat până acum. Așa că, chapeau. Sigur o să ne întoarcem pentru ea.

Toată aventura asta a durat vreo trei ore, ceea ce înseamnă că a fost pe placul nostru dacă ne-a ținut într-un loc atât de mult. Seri din astea să tot fie. Și, mai ales, cu experiențe culinare la fel de bune. Până data viitoare, vă las cu aceste imagini delicioase, la care încă mai poftesc și eu.