Al doilea an de blogging și al doilea an când particip la Webstock. 2 din 2 nu sună deloc rău! Iar faptul că am reușit să mențin blogul activ, să îl cresc treptat și să îmi placă din ce în ce mai mult ceea ce fac se datorează într-o mare măsură oamenilor pe care i-am întâlnit la evenimentele dedicate social media.

Anul acesta, Webstock se va desfășura pe 2 octombrie, la JW Marriott Grand Hotel, iar la fel ca anul trecut, evenimentul promite o serie de conferințe și micro-conferințe diverse pentru participanți: de la online communication, blogging, videoblogging, până la discuții despre branduri și strategii pentru social media.

Vorbind din perspectiva bloggerului, tematicile de interes sunt evidente. Îmi amintesc că anul trecut am asistat la un panel foarte interesant cu Zoso, Alex Negrea, Vlad Petreanu și Mihai Țăranu (Zmenta) care au îmbinat foarte bine discuțiile despre blogging și vlogging, segmentul din urmă fiind într-o creștere frumoasă și la noi, în ultima perioadă, ceea ce a fost o surpriză plăcută. Anul acesta mă bucur să revăd o parte dintre ei, la care adaug câteva nume pe care de abia aștept să le aud: Anne – Marie Chelariu, Costin Cocioabă, Cristian China – Birta și lista continuă.

Vorbind din cealaltă perspectivă, a omului de PR, categoric, urmăresc cu interes discuțiile despre branduri și social media, iar aici aștept oamenii din agenții, pe care îi urmăresc cu drag în online să văd ce proiecte sau campanii faine mai scot la iveală. Aici, le aștept pe Oana Bulexa – Managing Director, MSLGROUP The Practice și Monica Botez – Managing Director, Gollin Romania cu insight-uri din experiențele pe care le-au avut.

Nu-i greu de observat faptul că temele se îmbină perfect, atât pentru bloggeri, cât și pentru oamenii din agenții sau companii, iar atunci când te încadrezi în ambele categorii, nu pot spune decât că ești un norocos! Mai mult, Webstock oferă posibilitatea de participare și creatorilor de aplicații și proiecte web & mobile. O altă secțiune este dedicată, ca în fiecare an, Webstock Awards, pentru premierea proiectelor inedite din mediul online, la categoriile:  Publishing, Utility, Best Use of Photography, Blogging Campaigns, Special Projects, Facebook Applications, Mobile Applications, Corporate Blogs, Innovation, Best Brand on Instagram, Best Use of Video in Online și Online Personality of the Year. Nominalizații acestei ediții îi puteți regăsiți aici.

Anul acesta, Personalitatea Online a Anului este categoria votată de public, câștigătoul fiind anunțat pe 2 octombrie, în cadrul Webstock Awards.

Una peste alta, Webstock e cea mai bună ocazie să întâlnești oameni. Oameni care împărtășesc aceeași viziune, oameni cu care poți lega proiecte faine, oameni de la care ai ce să înveți. Ba, mai mult, oameni care îți rămân așa de dragi, încât îi păstrezi ca prieteni. Iar cu asta cred că am spus totul!

Webstock 2015 este organizat de Evensys și Vodafone Romania și va fi transmis live online. Nu uitați să fiți cu ochii pe site, conturile de Twitter și de Facebook ale evenimentului, pentru a fi la curent cu  informațiile acestei ediții! Pentru restul, ne vedem vineri!