Asta e sintagma pe care o retii dupa discutii interminabile cu 5 barbati la o masa, intr-o noapte si-o dimineata tarzie. Si asta nu pentru ca argumentele dadeau pe alaturi sau incercau sa-si apere armata masculina, ci pentru ca am auzit-o de mai bine de 15 ori, pana am bagat-o la cap.

Sa nu credeti ca argumentele au lipsit cu desavarsire. Categoric nu. Au fost putine, dar suficiente. Cat sa inteleaga cine trebuie. Si poate. Iar pentru asta ii multumesc domnului generos de aseara care ajunsese la un moment dat atat de redundant incat a crezut ca il voi detesta toata viata. Si cu toate astea nu m-a crezut cand i-am spus cu zambetul pe fata ce om misto e. Dar poate acum o sa ma creada.

Revenind la argumente. O sa imi permit sa scriu aici putinul bun pe care l-am furat aseara cu amabilitatea domnilor carora acum le dau dreptate. Suntem mai complicate decat voi. Pentru ca suntem viclene, isterice, afurisite, “premonitioase”, psihonevrotice uneori si ascunse. Dar minunate. Si frumoase. Iar pentru asta ne iubiti. Mai mult sau mai putin. In functie de multul sau putinul pe care noi vi-l daruim in fiecare zi.

Doamnelor, retineti! Domnilor, spuneti mai rar si intelegeti mai des!