De câteva luni am observat că m-am setat pe 4 aplicații (deși am instalate zeci pe același segment de interes, mai ales pe editare foto), pe care le folosesc zilnic și de care sunt extrem de mulțumită. Asta explică și de ce uit să le folosesc pe celelalte și mă rezum doar la 4 aplicații, care sunt free for use, iar vorbind de cele plătite, aici sunt cazuri în care le deschid și o dată pe lună, dacă nu mai rar de atât. M-am convins încă o dată că nu prețul contează întotdeauna, iar dacă știi să alegi instrumentele potrivite, o aplicație gratuită își poate face treaba foarte bine (sunt și excepții, evident, în funcție de interes, nu le discutăm acum).

Așadar, topul celor 4 aplicații preferate arată așa:

1. Bloglovin’

Bloglovin

Bloglovin este una dintre sursele mele constante de inspirație pentru tot ce înseamnă modă și lifestyle. De la ținute, idei de fotografii și așa mai departe, aplicația asta m-a cucerit de când am instalat-o, plus că e extrem de ușor de folosit.

2. Pinterest

Pinterest
Pinterest

Pentru Pinterest nu cred că mai este nevoie de vreo prezentare. Toată lumea iubește site-ul/aplicația pentru mobile. Ca să îmi fie mai ușor să găsesc informațiile pe care le-am pin-uit, am creat mai multe board-uri, în funcție de categorie. Fiind un site care nu este targetat doar pe subiecte de fashion, nu mă limitez doar la articole/fotografii de genul, dimpotrivă. Cel mai mult îmi place să caut aici idei pentru reorganizarea casei, art deco, tips & tricks, în general lucruri ingenioase pe diverse teme sau locuri de vizitat. Deși, dacă stau să mă gândesc, cele mai multe pin-uri sunt despre schițe și istoria modei. Dacă sunteți avizi după aceleași subiecte, follow me!

3. VSCO

 

VSCO

VSCO

Aplicația VSCO este dedicată editării foto. Și se descurcă minunat! Au niște preset-uri geniale, unele sunt gratuite, altele pot fi cumpărate, iar, bineînțeles, aplicația pune la dispoziție și instrumente pentru ajustare contrast, luminozitate, dimensiune și multe altele. Prețurile sunt decente în cazul în care vreți alte preset-uri, în afară de cele gratuite. Din câte îmi amintesc am prins o colecție la 9 lei și ceva (prețul diferă și în funcție de câte preset-uri sunt incluse), deci, acceptabil, din punctul meu de vedere. Mi s-a părut ciudățel meniul, la început, dar e un minus care nu deranjează atât de mult.

4. Snapseed

 

Snapseed

Snapseed

Ultima aplicație este și ea dedicată editării foto și o folosesc mai mult pentru retușări. Filtrele nu mi se par nemaipomenite, însă pentru a retușa o fotografie, e fix ce trebuie. Asta și posibilitatea de a modifica o fotografie pe segmente. Punctele de luminozitate/contrast/saturație, pe care le poți adăuga în anumite zone ale fotografiei, sunt minunate. Dacă nu ați încercat-o, zic să îi dați o șansă!

*Fotografiile surprinse în screenshot-urile din aplicațiile prezentate nu fac subiectul acestui articol.