Anul acesta am început să caut mai mult piese vestimentare și accesorii online. Motivul principal a fost că îmi doream să găsesc mai ușor mărimi mici, pe care în magazin nu le găsesc decât printr-o minune, iar atunci când mă bucur că le au, îmi dau seama că nu corespund în totalitate. În plus, mi-a plăcut întotdeauna să îmi iau timpul necesar pentru a compara produsele, iar cel mai bine fac treaba asta acasă, în liniște. Mi se pare cea mai bună modalitate de a analiza ce cumperi și cât cumperi, pentru că în magazinele fizice, impulsul sau entuziasmul de moment pot să strice orice gândire pragmatică. Acestea fiind spuse, am ales 4 site-uri favorite, care, bineînțeles, au livrare în România.

ZAFUL.COM

Pentru mine ZAFUL e o sursă excelentă pentru costume de baie, topuri și genți. Nu toate produsele au mărimi foarte mici, în cazul în care căutați, la fel ca mine, mărimea XS, dar sunt suficiente produse la care găsiți. Este interesant că, urmărind mai multe haul-uri cu produse ZAFUL, am observat că au produse și de la ZARA (și de la alte branduri), iar prețurile sunt uneori chiar mai mici. Gama de produse chiar este variată, trebuie doar să aveți timp și răbdare să scrollați pe site.

Standard shipping – 6,99 $, gratuit peste 30$, livrare în 10 – 25 zile lucrătoare
Express shipping  – 4,99 la comenzi peste 99$ (altfel depinde de țara în care este livrat și de greutatea pachetului), în 8 – 15 zile lucrătoare


Sursa: zaful.com

ASOS.COM

Pe ASOS se găsesc mărimi foarte mici, chiar și xxs (30). Mai mult, au și o colecție dedicată, care se numește ASOS PETITE. Veți mai găsi: ASOS TALL, ASOS CURVE, ASOS MATERNITY, în funcție de ceea ce aveți nevoie. Cineva mi-a vândut un pont referitor la ASOS, mai exact, că prețurile ar fi mai mici dacă alegi să comanzi prin aplicație, dar încă nu am verificat să vă pot spune pe cuvânt. O să fac comparația la următoarea comandă și revin cu noutăți.

Shipping gratuit la comenzi peste 30 $

LUISAVIAROMA.COM

Pe luisaviaroma mă uit în general după încălțăminte: la teniși, sneakers, sandale.  Îmi plac mult colecțiile pe care le aduc și la accesorii, în special ochelari de soare și ceasuri. Știu că la prima vedere site-ul pare să cuprindă numai produse cu prețuri ridicate, asta pentru că sunt și multe piese de designer, dar am găsit destule produse cu prețuri accesibile. Spre exemplu:


Sursa: luisaviaroma.com

Standard shipping – gratuit
Express shipping – 15 euro

VESTIAIRECOLLECTIVE.COM

Site-ul este genial pentru piese de designer. Produsele nu sunt noi, dar sunt verificate de specialiști, care garantează autenticitatea și calitatea acestora. Aici caut de obicei accesorii – eșarfe, broșe și genți. Din păcate, nu toate produsele au disponibilă livrarea în România, de aceea trebuie să sporiți atenția la descrierea produselor. De asemenea, aveți posibilitatea nu doar de a cumpăra, ci și de a vinde pe site.

Sursa: vestiairecollective.com