Multe slăbiciuni are omul în viață, iar eu am început cu cele care îmi fac serile (sau diminețile atunci când sunt libere) mai frumoase, mai ales acum la mijloc de toamnă. Ce-mi place la combinația asta este că se armonizează perfect, iar dacă aș scoate ceva, “gustul” n-ar mai fi la fel. Aleg cu atenție cărțile pentru lectură și recunosc că niciodată nu am citit ce mi-a picat în mână. De obicei, merg la sigur cu favoriții cărora le epuizez toate volumele pe care le-au publicat: Balzac, Dumas (fiul), Paler, iar abia mai apoi îndrăznesc să încerc noi recomandări. O supriză plăcută a fost Coelho, care a reușit să mă țină în priză cu multe cărți după ce am citit “La râul Piedra am șezut și-am plâns”. Articolul despre cea mai bună carte din seria Coelho, pe care aș reciti-o mereu, îl găsiți aici.

Am perioade în care prefer ceva ușor de citit, rapid și cu o poveste simpatică, iar serile trecute am început un volum de-al Ceceliei Ahern – “Anul în care te-am cunoscut”. Încă nu am terminat-o, însă promit să revin cu un update la final, dacă merită recomandată mai departe. Momentan, a completat perfect cadrul lejer, de la care n-ai mai vrea să pleci a doua zi la muncă. Iar ca să înțelegeți minunăția de atmosferă de la mine de acasă, să vă povestesc acum și despre partea “întunecată a poveștii”, și anume dulcele serii. I-aș spune ceaiul de la ora 5, dar nu este cazul. Mai drabă, gustarea de la 22, dar nici asta nu sună prea bine, luând în considerare ora târzie. Tradiția în privința ceaiului nu se schimbă niciodată, mușețelul nu-l dau pe nimic! Dar, dulciurile, întotdeauna e loc de mai bun! Așa că aseară am mers pe ciocolată neagră. Și biscuiți. De fapt, biscuiți cu ciocolată neagră de la McVitie’s, iar experiența nu m-a dezamăgit. Ce-i drept, preferații mei sunt cu lapte, dar m-am bucurat să descopăr ceva bun și dincolo de ciocolata neagră, cu care mă împrietenesc mai rar.

Data viitoare când mai pot să fur o seară așa liniștită, vreau să schimb din nou cartea și dulciurile. Așa că, aș vrea să merg pe mâini bune cu ce aleg. Voi ce ați încercat ultima oară?

eyeemfiltered1444116172708

eyeemfiltered1444116206301

eyeemfiltered1444116112950

eyeemfiltered1444116074956